Fizikoterápia

Fizikoterápiás készülékek minden típusát megtalálja termékeink között. Elektro-, vákuum-, ultrahangterápiás készülékek.


Kínálatunkat tekintse meg lentebb!


Elektrother Combi OE 307

A készülék kórházakban, fiziotherápiás rendelőkben, orvosi magánrendelőkben és minden olyan helyen kiválóan alkalmazható, ahol a fizikoterápiás kezelésfajták széles választéka előfordul. A készülékkel megvalósítható galvánáramú kezelés, a diadinamikus kezelések közül a gyakorlatban használt valamennyi változat. Alkalmazható Trabert hullámformájú kezelések esetén. Széleskörű szelektív ingeráramú hullámalakok találhatók a készülékben, - négyszöghullám, háromszöghullám, trapézhullám, exponenciális hullám valamint ezen jelformák modulált változatai - ezek paraméterei széles tartományban programozhatóak. A készülék ellátja a MIO-TEST SCOPE nevű készülék közkedvelt funkcióját, vagyis a trapéz jelalak fel/lefutási idejének szinte folyamatos változtatását. A készülékben TENS hullámalak választék található. Diagnosztikai funkciója alkalmas I-T görbe felvételére. A készülék kezelése a sokféle összetett funkció ellenére egyszerű, mivel a kijelzőn csak az éppen használt funkcióhoz tartozó elemek jelennek meg. Az alkalmazott grafikus kijelzések szemléletessé és áttekinthetővé teszik a készülék használatát. A rugalmasan kezelt billentyűfunkciókból adódóan mindössze négy billentyű elegendő a készülék teljes kezeléséhez.

Sonother Combi OE 309

A készülék jellemzői:

- Folyamatos és modulált ultrahang-kibocsátás
- Víz alatti kezelésre is alkalmasan
- 6 féle diadinamikus hullámformájú elektrotherápiás funkció
- Automatikus kontaktusellenőrzés
- Programozható működés
- Nagyméretű folyadékkristályos kijelzőfelület
- Egyszerű kezelhetőség
- Könnyű tisztíthatóság

Műszaki adatok:

Hálózati feszültség: 230V 50/60Hz
Teljesítményfelvétel: 30VA
Érintésvédelmi osztály: II.
Ultrahangteljesítmény: 0 - 3 W / cm2
Frekvencia: 1 MHz
Moduláció: 1/5, 1/10 arány
Kezelőfej: 4.2 cm2
Kezelőáram intenzitás: (25) 50 mA
Kezelési idő: 1...30 perc
Méretek: 35x250x110mm

A készülék kórházakban, fiziotherápiás rendelőkben, orvosi magánrendelőkben és minden olyan helyen kiválóan alkalmazható, ahol a fiziotherápiás kezelésfajtákon belül ultrahangtherápiára, diadinamikus kezelésekre, illetve a kettő kombinációjára van szükség. Az utrahangtherápia széles körben alkalmazott a gyógyászatban, különböző rehabilitációs kezelések, reumatológiai betegségek, valamint egyes gyulladásos megbetegedések esetén alkalmazzák sikeresen. A ké-szülék 1 MHz frekvenciájú ultrahang kibocsátására alkalmas. Az alkalmazott frekvencia, és a moduláció időzítése nagy pontosságú. A készülék által szolgáltatott diadinamikus kezelőáram az ultrahangos kezelőfejen megjeleníthető, egyidejű ultrahang és elektrotherápiás kezelés megvalósításaként.
A készülék az orvosi gyakorlatban legtöbbet használt, és ultrahangkezeléssel való kombinációként leginkább alkalmazott diadinamikus kezelőáramokat szolgáltatja. Hatféle jelforma választható:
Galvánáramú kezelés
DF, MF, LP, CP jelalakok
URS jelforma
A diadinamikus jelalakokhoz bázis egyenáram adható. A kezelőelektródák nem megfelelő kontaktusa, vagy a pácienskör szakadása esetén a készülék a kezelőáramot kikapcsolja, helyes kontaktus esetén automatikusan visszakapcsolja. A készülék kezelése a sokféle összetett funkció el-lenére egyszerű, mivel a kijelzőn csak az éppen használt funkcióhoz tartozó elemek jelennek meg. Az alkalmazott grafikus kijelzések szemléletessé és áttekinthetővé teszik a készülék használatát. A rugalmasan kezelt billentyűfunkciókból adódóan mindössze négy billentyű elegendő a készülék teljes kezeléséhez.

Medinther

A készülék jellemzői:

Indikációs lista programozhatóság
Kétpólusú középfrekvencia „A” csatorna
Kétpólusú középfrekvencia „B” csatorna
Kétpólusú középfrekvencia A+B
csatorna
Négypólusú középfrekvencia
Négypólusú középfrekvencia +
vektorvezérlés
KOTS v. Orosz kezelési mód: A, B vagy
A+B csatorna; három kezelő program:
1:1; 1:2; 1:4;
Vivőfrekvencia: 2500-4000-6000 Hz
Kezelő frekvencia: 0-200 Hz
Spektrumidő: 1-9 sec.
Burst: 0-30 sec.
Szünetidő: 1-30 sec.
Izomstimuláció
Folyamatos hullámkezelés
Külön intenzitás-szabályzó minden
csatornához
Magyar nyelvű beszédfunkció
Nagyméretű folyadékkristályos
kijelzőfelület kék színű háttérvilágítással
Alapfunkciókban egyszerű kezelhetőség
Automatikus működés
Áttekinthető kezelőfelület
Egyszerű tisztíthatóság
Könnyen csatlakoztatható OE-127 típusú
vákuumterápiás készülékhez

A készülék kórházakban, fizioterápiás rendelőkben, orvosi magánrendelőkben és minden olyan helyen kiválóan alkalmazható, ahol a fizioterápiás kezelésfajtákon belül interferencia terápiára és kétpólusú középfrekvenciás terápiára van szükség. A készülék alkalmas kiterjedt, vagy mélyen fekvő beteg területek, krónikus és degeneratív folyamatok, valamint érzékeny betegek ingeráram kezelésére. A készülék által keltett interferenciás áram a testfelszín alatti szövet-rétegekben keletkezik. A készülék felhasználható ideghatás alapon gerjeszthető szövetek, motoros idegek, izmok, kötőszövetek mozgatására, idegek stimulálására, mélyebben fekvő szervek kezelésére. Alkalmas sejtfunkció-aktivizálás koncentráció különbség kiegyenlítődéssel ödéma felszívódásának és egyéb regenerációs folyamatok meggyorsítására. Használható megfeszült izmok ellazítására, fájdalomcsillapító hatás elérésére. A terápia előnye, hogy megengedi nagyobb áram intenzitás alkalmazását, különösen a mélyebben fekvő szövetek kezelésénél, mivel a kezelésnek nincsenek kellemetlen mellékhatásai.
A készülék vezérlése biztosítja a pontos frekvencia és időértékek beállítását: A készülék kezelése a sokféle összetett funkció ellenére egyszerű, mivel a kijelzőn csak az éppen használt funkcióhoz tartozó elemek jelennek meg. Az alkalmazott grafikus kijelzések szemléletessé és áttekinthetővé teszik a készülék használatát. A rugalmasan kezelt billentyűfunkciókból adódóan mindössze négy billentyű elegendő a készülék teljes kezeléséhez. A készülék együtt alkalmazható az OE-127 típusú Vákuum terápiás készülékkel.

Vacuther

A készülék jellemzői:

CE tanúsított készülék
Négy vákuumelektróda működtethető
Szabályozható szívóteljesítmény
Pulzáló vákuum előállítása
Halk működés
Egyszerű kezelhetőség
Automatikus működés
Áttekinthető kezelőfelület
Egyszerű tisztíthatóság
Csatlakoztatható erre alkalmas
elektroterápiás készülékekhez

A készülék kórházakban, fizioterápiás rendelőkben, orvosi magánrendelőkben alkalmazható elektroterápiás készülékek kezelőelektródáinak páciensre történő felhelyezésére, valamint pulzáló vákuum alkalmazásával masszázs végzésére. A készülékkel négy vákuumharang helyezhető el a páciens bőrfelületén az alkalmazott kezelésfajtának megfelelően. A szívóteljesítmény a vákuumelektródákon fokozatmentesen szabályozható a maximumig. Gombnyomással választható ki, hogy egy vagy két elektródapáron jelenjen meg a vákuum illetve a kezelőáram. Az alkalmazott vákuumnak köszönhetően jobb elektródakontaktus érhető el a bőrfelületen, nagyobb hatású lesz a kezelés, és kevésbé veszi igénybe a páciens bőrét. A készülék csatlakoztatható a Medinther OE-308 típusú készülékhez, illetve bármely, erre alkalmas elektroterápiás berendezéshez. A megfelelő elektromos kontaktust a páciens bőrével használat közben megnedvesített viszkóza szivacsbetétek biztosítják. A szivacsokból a készülék által felszívott nedvesség lecsapató tartályban gyűlik össze, amely időszakonként automatikusan üríti a vizet a hátlapon elhelyezett csatlakozón keresztül. Az elektródapólusok színekkel jól megkülönböztethetően jelöltek. A készülék alkalmas hullámzó vákuummasszázs végzésére is. A vákuumpulzálás frekvenciája kétféle ütemben választható. Ezzel a kezeléssel helyi vérbőség idézhető elő a bőrfelületen. A szívóharangok, csövek, csatlakozók jól tisztítható, egészségügyi használatra alkalmas anyagokból készültek. A készülék kezelése egyszerű, szemléletes előlapkialakítású.

Fizikoterápiás torony

Multifunkcionális készülékcsalád

A gördíthető tartóállványon elhelyezett készülékegyüttes az alábbi funkciókat tudja tartósan (2 muszak) megbízhatóan teljesíteni:

Ultrahang terápia:
- folyamatos- ill. impulzusüzem
- víz alatti kazelés lehetosége
- kéféle (kis és nagy) kezelofej csatlakozási lehetoség
- "sonodinator" üzemmód (ultrahang és diadinamic közös üzemmód)


Alacsonyfrekvenciás kezelések:
- galván (iontoforézis, Kowarschik stb.)
- diadinamic: MF, DF, LP, CP
- ultra ingeráramok: Trabert (143 Hz)
- szelektív ingeráram: négyszög, háromszög, trapéz, exponenciális és ezek
modulált formái
- TENS hullámalakok (Ko-TENS; APL-TENS; BURST-TENS)
-diagnosztika: I-T görbe felvétele

Középfrekvenciás kezelések
- 2 pólusú kezelés A csatorna
- 2 pólusú kezelés B csatorna
- 2+2 pólusú kezelés A + B csatorna
- interferencia
- interferencia + vektor
( 2 és 2+2 pólusú kezelésnél mindkét csatorna külön szabályozható)

Vákuumfunkció
Elektródaharangok vákuumos felhelyezési lehetosége ( interferencia vagy
alacsony frekvencia), önálló vákuumpulzálási lehetoség.

A készülékek "intelligens" menürendszeruek, a nagyméretu kijelzofelületen folyamatos információt adnak. A muszerek programozható funkcióval vannak ellátva ( 18 db programozott kezelési mód tárolható).

Beszédfunkció
A beállított paramétereket és egyéb funkciókat (pl. kezelés vége) a készülék hallhatóan elmondja.

A készülékcsalád részeire bontva és együttesen is használható, ezért a multifunkcionális készülékegyüttessel egyszerre két beteg is kezelhető.

A készülékegyüttes az alábbi egységekbol áll:
OE 127 tip. Vacuther
OE 307 tip. Elektrother Combi
OE 308 tip. Medinther
OE 309 tip. Sonother Combi
OM 102 tip. Muszerállvány